Over De reuzen van Rotselaar

10 nov
Rotselaar - GC De Mena

De reuzen van Rotselaar

Patrick Staes werpt nieuw licht op de reuzen van Rotselaar.

donderdag 10 november 2022 om 20:00 uur

Humblet_Reuzen

Davidsfonds Rotselaar neemt met veel goesting deel aan de twintigste editie van Nachten van de Geschiedenis. Het onderwerp van onze Nacht van de Geschiedenis heeft inspiratie gevonden in de Rotselaarse reuzenfeesten van september 2022. We kunnen weer beroep doen op iemand van bij ons, nl. Patrick Staes. Je kan hem ongetwijfeld onmiddellijk situeren als je weet dat hij broer is van de uitbater van de recent gesloten taverne t’ Huis.

Patrick Staes is bestuurslid van Heemkring Groot-Rotselaar en schrijft over de geschiedenis van onze gemeente gedegen, maar toegankelijke artikels in Rotsvast Rotselaar, het tijdschrift van de heemkring. Historicus van opleiding heeft hij van zijn pensionering gebruik gemaakt om weer tijd te besteden aan de studie van het lokale verleden. Een andere passie is muziek en hij speelt in diverse gezelschappen, o.m. bij Rotselaers Ware Vrienden. Bij de leden van Davidsfonds Rotselaar is hij vooral gekend van het Sint-Antonius-feest. Op zijn accordeon begeleidt hij in de gedaante van gezellige landman al vele jaren afroeper Jos Massie.

Samen met Bert Cornelis schreef Patrick Staes een interessante reuzengeschiedenis in het tweede cahier van Heemkring Groot-Rotselaar, 'Daar komen de reuzen'. De bijgevoegde foto komt van de cover van dit boek.

De lezing vindt plaats in de zaal op de derde verdieping van GC 'de Mena'.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 6,00
Standaard € 10,00

Info: Philippe Hendrix via rotselaardavidsfonds@gmail.com of  0497 822 046. 

Labels: Geschiedenis & ErfgoedOntspanning & OntmoetenLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitNachten van de GeschiedenisLokaalGeschiedenis