Over Innovatie, STEM en genderevenwicht in een wereldeconomie

07 mrt
Haacht - GC Den Breughel

Innovatie, STEM en genderevenwicht in een wereldeconomie

Lezing van Françoise Chombar, georganiseerd door Davidsfonds Haacht, Rotselaar en Hever-Schiplaken-Boortmeerbeek

donderdag 7 maart 2024 om 20:00 uur

In elke auto zitten er een heleboel chips. Computerchips wel te verstaan. Het Vlaamse bedrijf Melexis is dé grote fabrikant van halfgeleiders en de tweede grootste producent ter wereld van deze chips. Mede-oprichtster van Melexis, Françoise Chombar, was achttien jaar lang CEO en is nu nog voorzitter van dit bloeiende beursgenoteerde bedrijf. Zij komt vanuit haar jarenlange ervaring vertellen over de noodzaak van innovatie in Vlaanderen én over het belang van genderevenwicht in de wereldeconomie. Haar voortdurende engagement voor meer STEM en meer diversiteit wordt gedreven door haar diepe geloof in de positieve maatschappelijke impact ervan. En voor het geval u zich afvraagt wat STEM is? Dat is een internationaal letterwoord dat staat voor een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Op de website van Melexis vind je volgende uitspraak van haar: 'Uiteindelijk streven we naar volledige duurzaamheid. Voor de planeet en de mensen die erop leven, in de relaties met klanten en collega’s, en voor de levensduur van het bedrijf.' Mis deze buitenkans niet om een gedreven topvrouw aan het woord te horen!

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 15,00
Omnio-statuut € 15,00
Standaard € 18,00

Info: Philippe Hendrix
via rotselaardavidsfonds@gmail.com of 0497 82 20 46

Labels: Mens & MaatschappijDiversiteitWetenschap & techniekLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitMaatschappijlezingCultuurregio Oost-Brabant