Nachten van de Geschiedenis
Tijdens onze Nacht van de Geschiedenis serveert professor Yves Segers, coördinator van het Centrum voor Agrarische Geschiedenis, ons een lezing over feesten en eten in de negentiende en twintigste eeuw.
'Vertel me wat je eet, en ik zal je zeggen wie je bent', schreef de Franse gastronoom Jean Anthelme Brillat-Savarin in 1825. Onze eetcultuur en smaakvoorkeuren vertellen veel over wie we zijn, en dat is vandaag niet anders. Nochtans zijn onze eetgewoonten de voorbije 200 jaar enorm gewijzigd.
Tijdens deze lezing vertellen we aan de hand van historische kookboeken en menukaarten hoe de voorbije twee eeuwen in Vlaanderen werd gefeest aan rijke en minder overvloedige tafels. Een smakelijk verhaal over pièces montées, oesters met champagne, gebraad met erwtjes en worteltjes en ijslam.
Tijdens de pauze kan je een bezoekje brengen aan de 11 11 11 stand van Hilde Van Laer. Het is de tijd van het jaar.