Over Art nouveau in Brussel

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 24 mei
    inRotselaar

    De lokroep van de Jakobsweg

    Over de pelgrimstochten naar Santiago de Compostela vandaag
Toon alle activiteiten
20 apr

Art nouveau in Brussel

Rondleiding in Brussel met bezoek aan een aantal art nouveauparels

zaterdag 20 april 2024 om 10:00 uur

Brussel had van 2023 een art nouveau jaar gemaakt. Maar in 2024 staan de art nouveau huizen er natuurlijk nog altijd. En heel misschien is het nu iets minder druk. We bezoeken Hotel Solvay, het Hortahuis en Maison Hannon. Om praktische redenen beperken we de groep tot 15 personen. In de meeste huizen mag er niet meer volk tegelijkertijd binnen.

Onze gids is Davidsfonds Rotselaar-lid Katharina Meulemans, kunsthistorica, gespecialiseerd in onroerend erfgoed. Om 12 uur brengen we  een bezoek aan het Hotel Solvay. Victor Horta bouwde dit luxueuze herenhuis in 1894 voor de zoon van de industrieel Ernest Solvay. Na de middagpauze bezichtigen we het huis van Horta zelf en tenslotte eindigen we om 17 uur in het beeldschone Maison Hannon. Wat we onderweg nog tegenkomen zal de gids wel vertellen.

Toegang tot het Hortahuis kost € 12. De inkom van Hotel Solvay bedraagt € 18, die van Maison Hannon € 12. Met een art nouveau-pas van € 30 kan je ze alle drie gaan bezoeken. Het reservatiesysteem van huis Solvay heeft ons een beetje verplicht om snel te schakelen. Daarom heeft  Davidsfonds Rotselaar al de nodige art nouveau-passen al aangekocht.

Een museumpas komt alleen in aanmerking voor het Hortahuis. Wie die toch nog wil verzilveren, heeft nog negen maand de tijd hebben om een derde Brussels art nouveau pand te bezoeken met de art nouveau-pas.

Praktisch: Wie mee wil, laat dit zo vlug mogelijk weten via rotselaardavidsfonds@gmail.com. Pas na bevestiging schrijf je € 30 over op bankrekeningnummer BE39 9734 6544 3319 van Davidsfonds Rotselaar. Bedenk dat er maar vijftien beschikbare plaatsen zijn.

We reizen met de trein naar Brussel. We spreken (tot nader order, cfr. werken treinhalte Wezemaal) af om 10 uur aan de treinhalte van Wezemaal. Iedereen koopt zelf zijn treinticket (het eenvoudigste is via de NMBS-website). Heen en terug Wezemaal – Brussel-Centraal kost met een weekendticket € 8,80. Een senior ticket kost € 8,30.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 1,00
Standaard € 1,00

Info: Philippe Hendrix
via rotselaardavidsfonds@gmail.com of 0497 82 20 46

Labels: Kunst & CultuurArchitectuurBeeldende kunstDagevenement1 sessieActiviteitBezoek met gidsCultuurregio Oost-Brabant